22 joulukuuta, 2023

Talvikurpitsa maistuu joulun jälkeen

'Uchiki Kuri'

Talvikurpitsat ovat vuodenvaihteen herkku, sillä ne tarjoavat toivottuja kevyitä keittoaterioita jouluruokien jälkeen. Itselläni on vielä yksi 'Uchiki Kuri' -kurpitsa jäljellä. Se on Päivärinteen Pientilan tuotantoa, kasvanut luomuviljelyssä kangasniemeläisellä tilalla. 
Olen säästellyt kaunista kurpitsaa uuteenvuoteen, jolloin halkaisen sen ja keitän soseeksi. Maustan sosekeiton karrilla sekä oman puutarhan kuivatuilla yrteillä, mäkimeiramilla ja sitruunabasilikalla.


Halloween-kurpitsa 'Tom Fox'

 Viljelemäni talvikurpitsat on jo syöty tai pakastettu soseena talven varalle. Kuvan perinteinen Halloween-kurpitsa 'Tom Fox' kasvoi hyvin alkukesän kuivuudesta huolimatta. 

Kylvin siemenet suoraan avomaalle, mutta koska taimet olivat turhan lähellä toisiaan, päätin siirtää niistä kaksi erilleen kompostilavaan. Uuteen kasvupaikkaan siirretyt kurpitsat eivät enää jaksaneet juurtua ja tuottaa kunnon satoa. Ne antoivat huomattavasti pienempikokoisia hedelmiä kuin taimi, joka sai kasvaa häiritsemättä. Melkoinen kokoero!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palsternakka, suosikkijuurekseni

  Palsternakka nostetaan vasta juuri ennen maan jäätymistä. Näin keskitalvella on paikallaan julkaista kuva palsternakkasadosta, joka ei vie...